Bærum Pikekor ble stiftet i 1951 og het da Vestre Bærum Pikekor. Det var noen ivrige sangere i Sandvika Blandede Kor som tok initiativet til å danne koret. Else Berntsen Aas som var dirigent for Sandvika Blandede Kor ble korets første dirigent. Koret fikk raskt en god stamme med musikalske, sangglade jenter som gjorde at koret ble et fast inventar ved opptredener på bygdas arrangementer i forbindelse med 17. mai, “Sangens- og musikkens dag” og til jul.

I 1971 vant Bærum Pikekor NRKs barnekorkonkurranse, og deltok senere i ungdomskorkonkurranser hvor de hentet inn 2. og 3. plasser. I 1972 deltok koret på International Llangollen i Wales. Bærum Pikekor fikk også en pris i en internasjonal korkonkurranse i Haag i 1972.

80-tallet var et veldig innholdsrikt tiår for Pikekoret. De tok en 3.plass i “Junged und Musik” i Wien i 1982, og i 1984/1985 var de meget sentrale medspillere i Bærum Kommunes oppsetning av multimediaforestilligen “Aniaria” av Kjetil Bjørnstad. I 1985 deltok koret også på “Eurotreff der Jugend” i Stade, og i 1986 Urfremførte de bestillingsverket “Menneskeverd og fred” av Halvor Haug. Bærum Pikekor hadde også egne konserter i Nidaros Domkirke og Ringve museum i 1986. I 1988 hentet koret inn en 3.plass i “Jugend und Musik” i Wien, og de deltok også på oppføringen av Handels “Messias” og Beethovens 9. symfoni med Bærum Symfoniorkester i 1989 og 1990.

I 1991 reiste Bærum Pikekor på omfattende turne i Nord-Norge, og opptrådte med 40 års jubileumscabaret samme året. De fikk strålende kritikker for fremførelse av Faurés Requiem og Pergolesis Stabat Mater. Disse er også spilt inn på CD. Koret hadde også konsert i Oslo Domkirke og senere med Sondre Bratland dette året. Bærum Pikekor tok av 2. plass i NRKs barne- og ungdomskorkonkurranse i 1994. I 1995 deltok koret på artistgalleri for Kirkens Nødhjelp og opptreden på frigjøringsutstillingen, og samme år feiret Pikekoret 45 års jubileum i Sandvika teater.I 1998 hadde Bærum Pikekor en opptreden ved markering av Fornebus hamskifte fra flyplass til utbyggingsområde og Budstikkas 100 års feiring, og i 1999 reiste koret til Italia med konsert i Vatikanet og på Det norske Institutt i Roma. I 1999 var det duket for nypremiere med ”Aniara” i Sandvika teater.

I 2001 dro koret på turne til Ungarn, og hadde konserter i Budapest og Martfu som ble direktesendt på lokal TV. Samme året hadde koret 50 års jubileum med Kirkekonsert i Helgerud kirke og stor Musikalforestilling i Sandvika Teater. Koret fikk gode kritikker både for solistopptredener og korinnslag. Julen 2004, 2005 og 2006 hadde Bærum Pikekor innslag i Kvelden før Kvelden på NRK. I 2006 hentet koret inn en 2.pris i korkonkurransen “Syng for oss” i Bergen. I 2007 reiste koret til Japan, og deltok der i “World Youth Choral Festival”. Festivalen fant sted i Hamamatsu. Sommerkonserten 2008 urfremførte koret “Regn” som er komponert av Bjørn Kruse. Da var også Sølvguttene gjestekor.

I 2010 reiste Bærum Pikekor på kortur til Dublin. I 2011 deltok koret i “4th Grieg International Choir Festival” i Bergen, og samme året hadde koret 60 års jubileum med konsert i Bærum Kulturhus med Sølvguttene og tidligere korister som solister. Sommeren 2012 deltok koret på Festivalen Europa Cantat XVIII i Torino. Et par år senere var tiden moden for CD-innspilling. Julen 2014 presenterte koret jule-cden "Kling no klokka". Året etter ble det igjen duket for samarbeid med NRK, først da koret sang nasjonalsangen på slottsplassen i forbindelse med flaggheising på NRKs 17-mai-sending. Bare noen måneder senere ble det klart at koret skulle få være med og feire Kongeparets 25 år på tronen i en festforestilling i Universitetets Aula. Sommeren 2016 var det tid for ny utlandstur, denne gangen til korfestivalen "Laurea Mundi" i Budapest.